hamilelikte yenmemesi gerekenler – hamileyken yenmemesi gereken gıdalar

hamilelikte yenmemesi gerekenler – hamileyken yenmemesi gereken gıdalar 2020

hamilelikte yenmemesi gerekenler – hamileyken yenmemesi gereken gıdalar 2020

Dengeli yemekler yemek her zaman önemlidir, ancak hamileyken daha da önemlidir. Gelişmekte olan bebeğinizin ihtiyaç duyduğu temel besinler, vitaminler ve mineraller vardır. Çoğu gıda güvenlidir; Bununla birlikte, hamilelik sırasında hamilelikte yenmemesi gerekenler yiyecekler vardır. Bunlari sizin içim Aşağıda Listeledim.

Hamileyken Yememeniz Gereken Gıdalar

hamile iken yenilmesi gerekenler

hamilelikde yenmemesi gerekenler

hamilelikte mutlaka yenmesi gereken yiyecekler

hamilelikde yenmemesi gerekenler

Çiğ Et: Koliform bakterileri, toksoplazmoz ve salmonella ile kontaminasyon riski nedeniyle pişmemiş deniz ürünleri ve nadir veya az pişmiş sığır eti veya kümes hayvanlarından kaçınılmalıdır  

hamilelikde yenmemesi gerekenler

Şarküteri Eti: Şarküteri etlerinin düşükle sonuçlanabilecek listeria ile kontamine olduğu bilinmektedir . Listeria plasentayı geçme yeteneğine sahiptir ve bebeği enfekte edebilir, bu da enfeksiyona veya kan zehirlenmesine yol açabilir ve hayatı tehdit edebilir. Hamileyseniz ve şarküteri eti yemeyi düşünüyorsanız, buharda pişene kadar eti yeniden ısıttığınızdan emin olun.

gebe iken yenmemesi gerekenler


Civa
 İçeren Balıklar : Yüksek düzeyde cıva içeren balıklardan kaçınılmalıdır.  gebe iken yenmemesi gerekenler Arasındadır Hamilelik sırasında tüketilen cıva, gelişimsel gecikmeler ve beyin hasarı ile ilişkilendirilmiştir. Bu tür balıkların bir örneği köpek balığı, kılıç balığı, uskumru ve kiremit balığı içerir. Konserve, yığın hafif ton balığı genellikle diğer ton tonlarından daha az miktarda civaya sahiptir, ancak yine de sadece ılımlı olarak yenilmelidir. Amerikan Gebelik Derneği, Güvenli Yakalama Orkinosunu önerir, çünkü test teknolojileri her ton balığı konservesinin yabani somon veya yabani sardalya kadar saf olmasını sağlar.

 Yüksek cıva seviyesinden dolayı suşide kullanılan bazı balık türlerinden de kaçınılmalıdır. Belirli balık türleri ve cıva seviyelerinin nasıl hesaplanacağı hakkında daha fazla bilgi için lütfen Balıktaki Merkür’e bakın .

gebelikte kesinlikle yenmemesi gerekenler

Füme Deniz Ürünleri – Genellikle lox, nova tarzı, kipper veya sarsıntılı olarak etiketlenmiş buzdolabında, füme deniz ürünlerinden kaçınılmalıdır çünkü listeria ile kontamine olabilir. (Bunlar, güveç gibi pişirilmiş bir öğünün içindeki bir malzemedeyken yemek için güvenlidir.) Bu tür balıklar genellikle marketinizin şarküteri bölümünde bulunur. Konserve veya raf güvenli füme deniz ürünleri genellikle yemek için iyidir.

hamileliğin ilk aylarında yenilmesi gereken besinler

Endüstriyel Kirleticilere Maruz Kalmış Balıklar: Yüksek seviyelerde poliklorlanmış bifenillere maruz kalabilecek kontamine göl ve nehirlerden gelen balıklardan kaçının. Bu öncelikle yerel göllerde ve akarsularda balık tutanlar içindir. Bu balıklara lüfer, çizgili levrek, somon, turna, alabalık ve duvar gözü dahildir. Bölgenizde hangi balığın yemek için güvenli olduğunu belirlemek için yerel sağlık departmanı veya Çevre Koruma Ajansı ile iletişime geçin. Unutmayın, bu, yerel bakkalınızdaki balıklarla değil, yerel sularda yakalanan balıklarla ilgilidir.

Hamilelik sırasında çiğ kabuklu ürünleri yemek
Hamilelik sırasında çiğ kabuklu ürünleri yememek

Çiğ Kabuklu Deniz Ürünleri: Deniz ürünleri kaynaklı hastalıkların çoğuna, istiridye, istiridye ve midye gibi az pişmiş kabuklu deniz ürünleri neden olur. Yemek pişirmek bazı enfeksiyon türlerini önlemeye yardımcı olur, ancak kırmızı gelgitler ile ilişkili alglerle ilişkili enfeksiyonları önlemez. Ham kabuklu deniz ürünleri herkes için bir endişe kaynağıdır ve hamilelik sırasında tamamen kaçınılmalıdır.

Hamilelik sırasında Çiğ Yumurta Yemek

Çiğ Yumurtalar: Çiğ yumurtalardan veya çiğ yumurta içeren yiyeceklerden kaçınılmalıdır, çünkü salmonella’ya potansiyel maruz kalma. Bazı ev yapımı Sezar sosları, mayonez, ev yapımı dondurma veya muhallebi ve Hollandaise sosları çiğ yumurta ile yapılabilir. Tarif bir noktada pişirilirse, bu salmonella maruziyetini azaltacaktır. Ticari olarak üretilen dondurma, sos ve yumurtalık pastörize yumurta ile yapılır ve salmonella riskini arttırmaz.

Restoranlar, Hollandaise sosu veya sosları gibi çiğ yumurtalarla yapılan herhangi bir tarifte pastörize yumurta kullanmalıdır.

Hamilelikte Yumuşak Peynir yemek

Yumuşak Peynirler: İthal yumuşak peynirler listeria içerebilir. Brie, Camembert, Roquefort, Feta, Gorgonzola ve Queso Blanco ve Queso Fresco içeren Meksika tarzı peynirlerden, pastörize sütten yapıldıklarını açıkça belirtmedikleri sürece yumuşak peynirlerden kaçınmanız gerekir. Pastörize süt ile yapılan tüm yumuşak ithal olmayan peynirleri yemek güvenlidir.

Hamilelikte Pastörize Edilmemiş Süt içmek

Pastörize Edilmemiş Süt: Pastörize edilmemiş süt listeria içerebilir. İçtiğiniz sütlerin pastörize edildiğinden emin olun.

Hamilelikte Pate yemek

Pate: Bakteri listerialarını içerebileceğinden, soğutulmuş pate veya et yayılmasından kaçınılmalıdır. Konserve ezme veya rafa güvenli et ezmeleri yenilebilir.

Hamilelikte Kahfe içmek

Kafein : Çoğu çalışma ılımlılıktaki kafein alımına izin verildiğini göstermesine rağmen, kafein alımının düşüklerle ilişkili olabileceğini gösteren başkaları da vardır. Düşükyapma olasılığını azaltmakiçin ilk üç aylık dönemde kafeinden kaçının. Genel bir kural olarak, kafein hamilelik sırasında günde 200 mg’dan daha azıyla sınırlandırılmalıdır. Kafein bir diüretiktir, yani vücuttaki sıvıları gidermeye yardımcı olur.

Bu su ve kalsiyum kaybına neden olabilir. Kafeinli içecekler yerine bol su, meyve suyu ve süt içmeniz önemlidir. Bazı araştırmalar, büyük miktarlarda kafeinin düşük, erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebeklerde yoksunluk belirtileri ile ilişkili olduğunu göstermektedir. En güvenli şey kafein tüketmekten kaçınmaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*